Dizajn enterijera kuhinje: 6 rešenja koja će probuditi kulinarsku strast

5 lekcija o dizajnu enterijera koje nas je naučila video igra Sims
јануар 17, 2019

Dizajn enterijera kuhinje: 6 rešenja koja će probuditi kulinarsku strast

Kraj je februara, mart je tu iza ćoška, a sa martom nam dolazi i proleće, simbol novog početka, vreme kada imamo priliku da unesemo novine u naš život.

Koja je Vaša omiljena prostorija u kući? Gde najviše uživate kada pijete jutarnju kafu dok Vam sunce prolazi kroz prozor? Naše mesto broj jedan je kuhinja.

Ovu sezonu smo rezervisali za promene u kuhinjskom ambijentu koje će nam uneti zadovoljstvo i probuditi kreativnost i novi entuzijazam prema kuvanju.

Kako odabrati boje za kuhinjske zidove?

 

Ljubitelji dobrog krčkanja znaju šta znači fino osmišljena i vesela prostorija. Svima je cilj da jednostavan prostor pretvore u praktično i organizovano mesto mirisnih začina u kom se dostiže kulinarski zen.

Na početku je najbolje krenuti od odabira savršenih farbi i nijansi boja za zidove.

Kao najbolje rešenje se uvek izdvajaju ekološke vodoperive boje. One će smanjiti količinu isparenja tokom krečenja, a ujedno i na praktičan i ekonomičan način pomoći u održavanju prostora. Sve nečistoće možete lako vodom oprati sa zidova, bez oštećivanja same boje.

Naši favoriti su i dalje svetle neutralne i pastelne nijanse boja. Ovakva kombinacija daje nam mogućnost da dodajemo elemente po želji, a da nam nikada ne bude previše detalja za oči.

Zajedno sa odabirom savršene boje, neizostavan korak je odabir stila kuhinje koji će se najbolje uklopiti u Vašu zamisao.

Predlažemo nekoliko dizajnerskih rešenja koji će učiniti da Vaša kuhinja postane novo omiljeno mesto u kući:

  • Otvorene police

Otvorene police zaista doprinose novom izgledu, ali i promenama naših navika. Želećete da sve bude u savršenom redu, uredno, čisto i estetično, a ujedno i da se otarasite viška stvari u dogledno vreme.

Još bolji efekat se dobija ukoliko unesete malo bakrenog posuđa u život. Tople narandžste i žute nijanse podići će Vaše raspoloženje i probuditi kreativnost.

  • Pastelni tonovi

Cela kuhinja u pastelnim tonovima? Da! Kuhinje koje podsećaju na najbolje kolače naših baka su definitivno prostorije u kojima želimo provesti najviše vremena.

Nežno plave i pastelne nijanse će nam probuditi kreativnost, a zanimljivi detalji će uneti potpuno novi način posmatranja na kulinarske aktivnosti.

  • Kvalitetno osvetljenje

Ono što prostoriju čini savršenom je upravo dobro dizajnirano osvetljenje. Za dnevnu varijantu ključni su veliki prozori. Velika količina dnevnog svetla doprineće da se osećate raspoloženije i bolje, a deluje umirujuće na Vaše oči.

Dok su za noćnu varijantu najbolji prijatelj Vaše kuhinje dobro postavljene i dizajnirane lampe. Osvetljavanjem radne kuhinjske površine postižete funkcionalnost prostorije.

Igranjem svetlom dozvoljavate sebi da dobijete ambijent koji poželite. Ovakve lampe će pritom svim zaljubljenicima u fotografije hrane dati savršenu priliku da naprave prava mala fotografska remek dela.

  • Matirani elementi

Ono što je poseban hit ove sezone su mat rešenja. Došao je kraj sjanim površinama koje odbijaju svetlost, a na scenu su stupile matirane ploče i dekoracije.

Odaberite svoju omiljenu nijansu i priuštite sebi jedan savršeni i moderno dizajniran ambijent.

  • Zanimljivi detalji

Igrajte se, budite kreativni. Ukrasite kuhinju detaljima i elementima koji će joj dati poseban duh.

Neka to bude mesto samo za Vas, vašu porodicu i prijatelje. Kombinacija različitih motiva uneće toplinu u prostoriju i podsetiti Vas na detinjstvo.

  • Miks stilova

Pravila su tu da bi se kršila, a stilovi postoje da bismo ih mešali. Pronađite svoju omiljenu kombinaciju i slobodno pomešajte nekoliko dezena.

Kombinacija drveta, pločica u formi mreže i metalnih detalja daće jedinstven šmek vašoj kuhinji, a postavljanje šporeta u centar dešavanja doprineće da se osećate kao da ste kuvar u poznatim Benihana restoranima i pripremate svoj kulinarski šou za ukućane i goste.

Proleće koje nam dolazi je prožeto duhom novina i kreativnosti, zato ove sezone uradite nešto što ste oduvek želeli. I, ne zaboravite ono osnovno – probudite dete u sebi, igrajte se!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *