Ekološke boje – boje za 21. vek

Top trendovi u dizajnu enterijera koji će obeležiti 2019. godinu
јануар 17, 2019

Ekološke boje – boje za 21. vek

Najuzbudljiviji momenat preuređenja doma je definitivno planiranje i zamišljanje kako će izgledati vaš dom kada završite sa svim radovima. Ali dok ne dođe do tog krajnjeg trenutka kada ćete popiti prvu kafu u svom starom-novom domu, treba da prođe mnogo vremena, i treba doneti bitne odluke poput – koje boje koristiti, kakav razmeštaj napraviti, da li kupovati novi nameštaj ili samo osvežiti stari.

Možemo se složiti da je biranje boja za krečenje definitivno jedan od prvih koraka na putu do novog doma. Tu se onda postavlja pitanje, osim nijanse, kako odabrati vrstu i kvalitet boje za zidove? S obzirom da ćete u novom domu provoditi većinu svog dana, bitno je da on ne bude samo lep, već i bezbedan. Boje za zidove mogu sadržati toksične materije u svom sastavu, pa bi trebalo obratiti pažnju ne samo na dekoraciju, već i na zdravlje, kako ljudi, tako i naše planete.

Zašto ekološke boje?

U sastavu običnih boja za zidove, nalaze se hemikalije, koje prilikom sušenja ispuštaju isparenja  štetna za ljude i životnu okolinu. Prilikom isparavanja, mogu prouzrokovati vrtoglavicu, mučninu, otežano disanje i iritaciju očiju. Na duge staze, udisanje ovih isparenja može dovesti do problema sa plućima, kožom i bitnim vitalnim organima.

Istovremeno, ova isparenja dospevaju u atmosferu, doprinoseći zagađenju i na duge staze nažalost, sve lošijem stanju životne okoline.

Upravo zato, naša Cool linija boja za zidove napravljena je tako da ima minimalan uticaj na okolinu i zdravlje ljudi. Ove godine, NevenaColor je svoju politiku kvaliteta posvetila upravo poboljšanju ekoloških performansi i kvaliteta svojih proizvoda, u skladu sa ISO standardima. Ovakav pristup nam je omogućio da svoje proizvode izvozimo u zemlje EU – Mađarsku i Maltu.

Da li postoji manji izbor boja u ekološkim proizvodnim linijama?

Naša Cool proizvodna linija ne manjka nijansi koje možete da odaberete za svoj dom. U našoj paleti boja ćete pronaći boju koja savršeno odgovara onome što ste zamislili. Čak i da to nije slučaj, tu su naši koncentrat toneri, koji u kombinaciji sa CoolPol disperzijom daju prelepe pastelne nijanse.

Ukoliko birate boje za dnevnu sobu, pastelni tonovi i svetlije nijanse su idealne, jer nam u svetlijim prostorijama prija da provodimo vreme u društvu. Za spavaću sobu možete koristiti tamnije tonove, poput ljubičaste, budući da ima umirujući uticaj.

Pogledajte neke od naših predloga za uređenje dnevne i spavaće sobe:

Gde mogu da pronađem NevenaColor Cool boje za zidove?

Naše boje možete pronaći u svim bolje snabdevenim farbarama. Ukoliko niste sigurni da li u vašem mestu postoje farbare sa našim asortimanom, možete potražiti najbližu lokaciju na našem sajtu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *