Akrilfas

Akrilna osnovna boja za metal
јул 19, 2018
Uljani razređivač R306
јул 19, 2018

 

 

Akrilfas

Za dugotrajnu boju vaše fasade

Opis:

Kvalitetna boja za fasade na bazi akrilata. Odlično prijanja na mineralnu podlogu, ima visoku pokrivnu moć i belinu, paropropusna, vodoodbojna, postojana na atmosferske uticaje i UV zračenje. Koristi se za zaštitu i dekoraciju spoljašnjih zidnih površina, za zaštitu zidova u enterijeru od: raznih vrsta maltera, betona, gas-betona, opeka, reparaciju i bojenje starih fasadnih površina i sl. Ne preporučuje se upotreba i bojenje za sveže, još nekarbonizovane krečno i krečno-cementne površine (stare najmanje 28 dana).

Sastav:

Na bazi akrilata.

Upotreba:

Pre nanošenja COOL AKRILFAS boje površine moraju biti suve. Sa starih, oštećenih površina ukloniti prašinu, masti, vodorastvorne soli, slabo vezane delove i druge elemente koji se krune i otpadaju (mehanički na suvo ili pranjem). Sve neravnine i pukotine popraviti odgovarajućim COOL materijalom. Pre bojenja, zidove impregnirati COOL podlogom u zavisnosti od stanja površine (po preporuci proizvodjača). Nanosi se četkom, valjkom ili špricanjem u dva sloja. Prema potrebi boju razrediti vodom od 10 - 15%. Pre razređenja dobro izmešati sadržaj kante. Drugi sloj naneti preko osušenog prvog sloja nakon 4 - 6 h. Zahtevana nijansa dobija se mešanjem COOL AKRILFAS i COOL koncentrat tonera (pastelni tonovi). Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom. Optimalna radna temperatura je od +10ºC do +30ºC. Ne sme se koristiti ispod +5ºC. Izbegavati upotrebu fasadne boje po kiši, magli, vetru i jakom suncu. Sveže ofarbane površine zaštiti od atmosferskih uticaja zastorima najmanje 24 h. Ne sme smrznuti!

Izdašnost:

170 - 310 ml/m² u dva sloja u zavisnosti od poroznosti i upojnosti podloge.

Rok upotrebe:

18 meseci od datuma utisnutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj fabričkoj ambalaži, pri temperaturi od +5ºC do +25ºC.

Vrsta pakovanja:

5 kg, 8 kg, 25 kg.