Cool Profi Ispuna

Cool koncentrat
јул 19, 2018
Acrylic GOLD visokopokrivna boja za enterijer
јул 19, 2018
cool-ispuna2

 

 

 

 

cool-ispuna1

Cool Profi Ispuna

Gipsana masa za ručno ispunjavanje.

Opis:

COOL ISPUNA je praškasti materijal na bazi gipsa, sa dodatkom određenih aditiva i prirodnih punila. Namenjen je za ispunjavanje spojeva gips-kartonskih ploča, sa polukružnim HRAK i zakošenim AX ivicama, uz korišćenje bandaž traka. Koristi se za ispunu i gletovanje spojeva, popunjavanje neravnina i oštećenja, kao i šrafova za pričvršćivanje gips-kartonskih ploča. Jednostavno se priprema i lako nanosi.

Sastav:

-

Upotreba:

COOL ISPUNA od 5 kg sipa se u oko 2,4 kg čiste i hladne vode, mešati ručno ili električnim mešačem do stvaranja homogene smeše, bez grudvica. Ako je smeša isuviše gusta naknadno dodati vodu. Nakon pripreme masa može da se uoptrebljava 60 minuta. Kod obrade spojeva gips-kartonskih ploča, spojeve očistiti od prašine, stranih primesa, slabo vezanih delova, sama podloga mora biti čvrsta, čista i suva. Same spojeve popuniti pripremljenom materijalom, potom položiti bandaž traku i blago je utisnuti u materijal i izgletovati. Drugi sloj se nanosi na prethodni suvi sloj. Eventualne neravnine izravnati. Po potrebi treći sloj za fino gletovanje može se naneti na očvrsnut drugi sloj. Za dobijanje izuzetno ravne površine završni sloj uraditi u širini oko 30 cm. Optimalna radna temperatura je od +10ºC do +30ºC. Ne sme se koristiti ispod +5ºC. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.

Izdašnost:

0.2-0.5 kg/m2 za ispunu spojeva,u zavisnosti od mesta i tipa spoja.

Rok upotrebe:

12 meseci od datuma utisnutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj fabričkoj ambalaži pri temperaturi od +5ºC do + 25ºC u suvoj i provetrenoj prostoriji.